Business 9 Mai 2008 01:03
La o populatie de 21,5 milioane de locuitori sunt inregistrate 22,9 milioane de cartele SIM active Durata medie a unei convorbiri a fost de 1,44 minute in 2007

La o populatie estimata la 21,5 milioane de locuitori, Romania are 22,9 milioane de cartele SIM active pentru telefoanele mobile, adica la fiecare 100 de romani sunt 106 numere de telefon. Romania a fost in ultimii ani una dintre cele mai fierbinti piete pentru companiile de comunicatii mobile. Astfel, la sfarsitul anului trecut am ajuns la aproape 23 de milioane de cartele SIM active, adica mai mult de una pentru fiecare locuitor in parte. “Dintre acestia, 67% utilizeaza cartele preplatite, iar 33% (7,5 milioane) sunt clienti cu abonament lunar, din care aproximativ 67% reprezinta persoane fizice (5,1 milioane), iar aproximativ o treime sunt persoane juridice (2,4 milioane)“, a declarat ieri Dan Georgescu presedintele Agentiei Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

In ciuda poftei mari de a vorbi la mobil a romanilor, si a superofertelor companiilor de comunicatii mobile care i-au convins pe multi sa-si cumpere si cate doua-trei cartele SIM, Romania este in continuare in urma altor state europene la acest capitol.

In timp ce pe plan local rata de penetrare a telefoniei mobile (adica numarul de cartele SIM active de pe piata raportat la populatie) este de 106,2%, in Bulgaria este de 123%, iar in Cehia de 120%, adica la fiecare cinci persoane existau sase numere de telefon mobil active, conform raportului anual pe 2007 al ANRCTI.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.