Business 9 Mai 2008 11:31
Oficiali ai Statelor Unite ale Americii si din Europa sunt uniti in dorinta de a contribui la intarirea dolarului fata de euro, a anuntat joi cotidianul Financial Times, citand surse de pe ambele parti ale Altanticului.

Politicienii au primit pozitiv aprecierea dolarului fata de euro, dupa recordurile negative atinse luna trecuta, fiind insa in continuare ingrijorati de faptul ca pietele monetare au privit cu prea multa atentie problemelor pe termen scurt ale Statelor Unite, ignorand perspectivele pe termen mediu ale SUA si ale economiilor din zona euro, scrie FT, citand un oficial american.

Financial Times a precizat ca oficiali din SUA si Europa incearca sa evite o situatie in care dolarul se va deprecia prea mult fata de euro, apreciindu-se apoi brusc atunci cand investitorii vor intelege ca economia americana nu se indreapta catre o criza de amploare iar ritmul de crestere al economiei europene ar putea sa scada.

Un inalt oficial american a fost citat spunand ca ultimul comunicat din partea grupului informal G7, al celor mai industrializate state din lume, reprezinta o modificare majora privind povizitionarea fata de evolutia dolarului.

Grupul G7 a surprins investitorii la jumatatea lunii aprilie prind modificarea discursului privind situatia de pe pietele valutare, precizand ca principalele valute au fost afectate de fluctuatii importante si ca este ingrijorat de impactul asupra stabilitatii economice si financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.