Business 8 Mai 2008 01:58
Pasagerii Tarom vor putea calatori direct spre, mai mult de 800 de destinatii internationale, atunci cand Tarom va deveni oficial, membru asociat cu drepturi depline in alianta aeriana SkyTeam.

Tarom a semnat ieri tratatul de preaderare la SkyTeam, alianta mondiala a companiilor aeriene, urmand sa devina membru cu drepturi depline in maximum 18 luni, dupa operararea unor investitii de circa doua milioane de dolari. Principalele avantaje care reies din aceasta miscare sunt accesul la politica de fidelizare a pasagerilor (cu cat mergi mai mult platesti mai putin sau primesti bilete gratis), si largirea ofertei la 800 de destinatii.

Atsfel, pasagerii isi vor putea cumpara un singur bilet valabil atat pe cursele Tarom, cat si pe cursele internationale ale celor 14 companii partenere, printre care se numara Air France, American Airlines, Delta, Korean Airlines, Aeroflot si Alitalia. De asemenea, clientii Tarom vor putea obtine bilete gratuite pe oricare dintre cursele operate de companiile membre SkyTeam prin programul de fidelizare practicat la nivelul aliantei, informeaza Evenimentul Zilei.

Cei mai fideli calatori Tarom vor intra in elita clientilor si vor avea intaietate la imbarcare, la alegerea locului in avion, precum si acces la saloanele de business din aeroporturile pe care e prezenta una dintre companiile partenere. Romanii cu bilet de avion Tarom- SkyTeam vor beneficia de aceleasi servicii ca si pasagerii Air France, „girantul“ companiei romanesti in alianta.

In martie, actualul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, declara ca, "in circa o luna de zile, Tarom va semna acordul cu SkyTeam pentru a face parte din aceasta prestigioasa alianta, alegerea fiind bazata pe faptul ca SkyTeam ofera cele mai bune conditii si oportunitati pentru dezvoltarea companiei Tarom", citeaza Ziua. Potrivit oficialului, procesul se va incheia insa, la sfarsitul anului viitor.

Tarom a inceput negocierile de aderare la Sky Team in 2004, o data cu AirEuropa, Copa Airlines si Kenya Airways. Ultimele trei linii au devenit membri asociati in 2006, insa Tarom a ajuns sa semneze acordul abia in aceasta primavara.

Potrivit Gandul, SkyTeam este a doua mare alianta a companilor aeriene din lume, dupa Star Aliance, si este formata din 11 companii membrii deplini si trei companii asociate. Companiile SkyTeam detin 20% din traficul aerian global si ofera o gama de 800 de destinatii in 160 de state avand o medie de 16.000 de zboruri zilnice, transportand anual 400 de milioane de pasageri. Tarom va trebui sa achite anual o taxa de 200.000 de dolari dupa ce devine membru deplin al aliantei, contributia companiei romanesti fiind de 30 de noi destinatii la oferta totala a SkyTeam.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.