Un nou serviciu de televiziune transmisa prin Internet se lanseaza astazi, in premiera, in Romania, in cadrul Expozitiei internationale de Tehnologia informatiei si comunicatii, CERF 2005. Este vorba despre un sistem de televiziune digitala care va folosi drept canal de transmisie reteaua Internet, ceea ce inseamna transmisii TV la o calitate net superioara celei actuale. Serviciul va fi disponibil in cadrul unui pachet care integreaza serviciile IPTV, telefonie si acces Internet.

Potrivit reprezentantilor firmei care au adus acest serviciu in Bucuresti, pachetul se adreseaza celor cu nevoi complexe de comunicare si include conexiune la Internet si servicii de telefonie cu minute incluse. Acestia estimeaza ca pana la sfarsitul anului in curs numarul utilizatorilor sa se situeze intre 500 si 1.000, pentru ca, in urmatorii trei ani, numarul abonatilor sa ajunga la 10.000. In ceea ce priveste pretul unui abonament, acesta va oscila intre 60 si 120 de euro pe luna, la care se adauga 500 de euro pentru taxa de instalare. In plus, cei care isi permit instalarea unui astfel de sistem vor mai plati si alte servicii, printre care inregistrarea emisiunilor favorite si furnizarea de filme. De pilda, daca un client vrea sa vada un anumit film, acceseaza programul respectiv, iar pretul filmului va fi trecut pe factura, respectiv 3 - 6 euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.