Business 7 Mai 2008 12:34
Romgaz poarta discutii foarte avansate cu mai multe companii pentru a intra pe piata externa, primele investitii in afara tarii urmand sa fie facute, in 2008, in Polonia si Slovacia, au declarat marti pentru NewsIn surse din cadrul companiei.
“Sunt doua proiecte conturate, avem un partener cu care lucram si in Romania. Deja suntem intr-un stadiu foarte avansat pentru a semna parteneriate astfel incat sa lucram in cele doua tari. Pentru inceput Romgaz se va axa, in strainatate, doar pe partea de exploatare", au precizat sursele citate.

Ministerul de Finante a aprobat in luna aprilie bugetul de venituri si cheltuieli, pentru 2008, al Romgaz, prin care companiaa estimeaza un profit net de 644,12 milioane lei (circa 175 milioane euro) si stabileste ca 92 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro) sa fie transferate catre Fondul Social de Gaze.
Romgaz prognozeaza, pentru acest an, o cifra de afaceri de 3,928 miliarde lei si cheltuieli totale de 3,169 miliarde lei, ceea ce duce la un profit brut de aproape 759 milioane lei.

Cheltuielile de exploatare se ridica la 3,039 miliarde lei, din care 92 milioane lei vor merge la Fondul Social de Gaze. Cheltuielile financiare totale se ridica la 129,8 milioane lei, din care cheltuielile privind dobanzile reprezinta 1,5 milioane lei, restul de 128,3 milioane lei fiind trecuti la "alte cheltuieli financiare". Dividendele pentru societatile nationale si societatile comerciale, cu capital integral sau majoritar de stat, se ridica la 322,04 milioane lei.

Compania a stabilit, prin bugetul de venituri si cheltuieli, acordarea dividendelor pentru salariati in valoare de 15,4 milioane lei, iar cheltuielile de investitii se vor ridica la un miliard de lei. La categoria "alte cheltuieli de exploatare" sunt prevazute 6 milioane pentru publicitate, iar 10,7 milioane lei vor merge spre sponsorizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.