Business 6 Mai 2008 01:15
Bancomatele inteligente incep sa fie instalate de mai multe banci de pe piata autohtona. Ultima banca intrata in clubul celor cu automate destepte este Volksbank. Noile ATM-uri pe care le instaleaza banca permit depunerea de numerar in conturile de card si rambursarea ratelor la credite si la cardurile de credit.
Masina „inghite“ lei si euro, si face si schimb valutar, daca ai banii in lei si trebuie sa achiti o rata in euro sau franci elvetieni. „Avem circa 45 de bancomate inteligente functionale si urmeaza instalarea a inca 40 in aceasta luna. Speram sa avem circa 150 pana la sfarsitul anului“, afirma Alina Ferseta, senior marketing & PR officer la Volksbank.

Aparate multifunctionale
Masinile bancare inteligente nu sunt o noutate absoluta pe piata autohtona. Primele au fost instalate de ING Bank, odata cu inaugurarea unitatilor Self Bank, in 2004. ING are Bancomatul, care permite retragerea, dar si depunerea de numerar si interogarea soldului. Acesta este acompaniat de alte masini care le permit clientilor bancii sa faca o serie de operatiuni: multimatul, de exemplu, care este un fel de computer specializat in transferuri. Ce banci mai au bancomate inteligente?


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.