Business 6 Mai 2008 14:17
Statele Unite intentioneaza sa isi majoreze investitiile in Orientul Mijlociu, in special in domeniul energetic si al produselor financiare, a declarat duminica in Amman un responsabil al unei agentii guvernamentale americane, citat de AFP.
"Mentalitatea evolueaza si investitorii americani nu se mai limiteaza la teritoriul national. Speram sa obtinem noi proiecte in Orientul Mijlociu, care ofera oportunitati reale, in special in sectorul energetic si al produselor financiare", a declarat Lawrence Spinelli, directorul afacerilor publice din cadrul Corporatiei pentru investitii private internationale (Opic).

Opic este o agentie guvernamentala americana care se ocupa cu investitiile private in strainatate.

Spinelli a facut aceste declaratii in cadrul forumului Opic ce se va deschide luni in Iordania si va dura trei zile, potrivit NewsIn.

"In acest context mondial, este necesar sa ne consolidam prezenta pe plan mondial si sa ajutam, in special, companiile mici si mijlocii", a precizat acesta, adaugand ca Opic desfasoara deja 55 de proiecte in regiune, ce totalizeaza 2 miliarde dolari.

Pentru Iordania, au fost puse la dispozitia investitorilor americani 140 milioane dolari si suma va urca in curand la 200 milioane dolari, bani destinati consolidarii proiectelor americane, dar si parteneriatelor cu grupurile locale, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.