Business 6 Mai 2008 13:40
Hotelurile de trei si patru stele de pe litoral au fost primele rezervate,pentru perioada 1- 4 mai, cand numarul total de turisti care au preferat malul marii a depasit 20.000, a declarat presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin.
"La fel ca in perioada summitului NATO primele hoteluri care s-au ocupat au fost cele de patru si trei stele. Potrivit datelor furnizate Asociatiei Litoral de hoteluri, numarul turistilor cazati a depasit 20.000. Acestora li se adauga si turistii din Vama Veche si Costinesti, pe acestia nu ii poate numara nimeni, dar politia spune ca ar fi fost in jur de 10.000", a spus Corina Martin, citata de NewsIn.

Potrivit acesteia, ca si in alti ani, cele mai cautate statiuni au fost Mamaia si Vama Veche. "Este deja o traditie ca Mamaia si Vama Veche sa fie cele mai cautate statiuni de pe litoral, bineinteles persoanele care le aleg sunt targeturi diferite", a precizat presedintele Asociatiei Litoral.

Referitor la comparatia litoralului romanesc cu cel bulgaresc, presedintele Asociatiei Litoral a declarat ca in comparatiile care se fac se iau in considerare preturile de receptie de pe litoralul romanesc si cele de agentie de pe litoralul bulgaresc.

"In ultima vreme s-au facut foarte multe comparatii intre litoralul romanesc si cel bulgaresc, iar cel bulgaresc iesea in avantaj. In aceste comparatii se iau in considerare preturile de receptie de pe litoralul romanesc, care sunt cu 40% mai mari decat cele de la agentii, iar in ceea ce priveste Bulgaria se iau in considerare preturile de la agentiile din Romania care comercializeaza pachete turistice", a explicat Corina Martin.

Potrivit informatiilor furnizate de Asociatia Litoral, numarul hotelurilor care au fost deschise de 1 Mai pe litoral a fost de 89, acestea reunind aproape 20.500 de locuri de cazare.

Alte 2.500 de locuri de cazare sunt disponibile in perioada 4 mai - 15 iunie, facand parte din programul "Litoralul pentru toti", promovat de Asociatia Litoral si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). In acest an, in programul "Litoralul pentru toti", au fost incluse si hotelurile de patru stele, unde un sejur de sase nopti, pentru o persoana costa 360 de lei, in perioada mentionata, potrivit unui comunicat de presa emis la sfarsitul lunii martie de Asociatia Litoral.

"Prin acest program speram sa atragem in primul rand romani pe litoral, de aceea preturile sunt mici, dar si straini" a declarat presedintele Asociatiei Litoral.

Prin programul "Litoralul pentru toti", in statiunea Mamaia, un sejur de sase nopti pentru o persoana, la un hotel de patru stele costa 360 de lei plus mic dejun, iar un sejur de trei nopti costa 180 de lei, ambele oferte contin mic dejun - bufet suedez, iar la costul sejurului se adauga comision de 10%. In aceeasi statiune la un hotel de trei stele tuistii vor plati 320 de lei pentru sase nopti de persoana cu un mic dejun de 20 de lei pe zi inclus. La o pensiune de trei margarete costul unui sejur de sase nopti este de 189 lei, fara mic dejun. La hotelurile de doua stele din Mamaia preturile pentru sase nopti de persoana sunt cuprinse intre 159 si 179 de lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.