Business 5 Mai 2008 02:00
Rezerva de aur si valuta a Romaniei a urcat in a patra luna din acest an cu 70 milioane euro (0,26%) pana la 27,2 miliarde euro, ca urmare a cresterii rezervelor valutare, care a compensat reducerea valorii rezervelor de aur, arata oficiali ai bancii centrale, citati de NewsIn.

Avansul din aprilie al rezervelor vine dupa doua luni consecutive (februarie si martie) de scadere, de la o valoare maxima de 27,62 miliarde euro, cat s-a atins in ianuarie.

La finalul lunii martie, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,13 miliarde euro.

Cresterea de 184 milioane euro a rezervelor valutare inregistrata in luna aprilie a fost rezultatul unor intrari de 740,98 milioane euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerul Economiei si Finantelor, alimentarea contului Comisiei Europene si altele", potrivit BNR.

Iesirile de 556,98 milioane euro au reprezentat "plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, plati catre Comisia Europeana, modificarea rezervelor minime in valuta consituite de institutiile de credit si altele", mentioneaza reprezentantii bancii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.