Euro s-a depreciat cu mai mult de 0,5% fata de dolar, pana la cotatia de 1,5518 dolari/euro, in scadere fata de un maxim de 1,5643 al sedintei de tranzactionare si pe cale de a inregistra cea mai accentuata depreciere din ultima luna.

Dolarul s-a apreciat cu 0,2% fata de yen, pana la 104,19 yeni/dolar, in apropiere de cotatia maxima a ultimelor doua luni, de 104,87 yeni/dolar, inregistrata miercuri.

Moneda unica europeana s-a depreciat cu mai mult de 0,5%, iar miscarile de pe piata valutara au fost exacerbate de tranzactionarea slaba din Europa, din cauza zilei libere de 1 Mai.

Dolarul s-a apreciat si fata de yen, aproape de un maxim al ultimelor doua luni, in asteptarea publicarii unui set de statistici economice americane.

Moneda americana a recuperat pierderile pe care le inregistrase deoarece investitorii nu au fost convinsi ca decizia de relaxare a politicii monetare a Federal Reserve de miercuri va fi ultima din seria inceputa in toamna trecuta.

Seful departamentului de cercetare pentru piete valutare de la Calyon, Mitul Kotecha, a spus ca traderii si-au depasit atributiile in momentul in care au estimat ca stiu care va fi mesajul Federal Reserve si ca va indica o stopare a deciziilor de relaxare a politicii monetare, cand comunicatul Fed a sustinut de fapt necesitatea de a incuraja cresterea economica si de a tempera presiunile inflationiste.