Business 1 Mai 2008 14:23
Lucrarile de extindere a centurii de nord a Capitalei au fost demarate miercuri si presupun largirea la patru benzi a soselei, construirea unui pasaj suprateran peste DN1 A si construirea legaturii intre DN7 si DN1 A, investitii totale de 50 milioane de euro, arata NewsIn.
Largirea la patru benzi a soselei de centura si construirea pasajului suprateran peste DN1 A, Bucuresti- Targoviste, vor fi realizate de catre firma austriaca Alpine. Valoarea proiectului se ridica la aproximativ 30 milioane euro, iar termenul de finalizare este de 18 luni pentru lucrarile de largire la patru benzi a centurii si de 24 de luni pentru realizarea pasajului suprateran.

Pe de alta parte, construirea legaturii intre DN7 si DN1A are ca scop inchiderea inelului centurii Capitalei in partea de nord si fluidizarea traficului in acea zona. Realizarea acestui proiect este facuta de firma greceasca Akor SA si are o valoare de 20 milioane de euro. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni.

"La intersectia cu DN1A va exista un sens giratoriu si se va realiza un pasaj suprateran peste acesta pentru a se fluidiza traficul rutier pe soseaua de centura care va fi largita la patru benzi", a declarat miercuri ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

El a mai spus ca in zona de nord a centurii exista in total trei tronsoane de lucrari a caror termen de finalizare este de 18 luni cu exceptia pasajelor care vor dura 24 de luni. "Am stabilit ca lucrarile sa se efectueze cat mai repede astfel incat sa nu fie incurcat traficul rutier din zona", a mai spus ministrul.
In plus, in zona de nord a centurii Capitalei mai exista un tronson ale carui lucrari au fost demarate in toamna anului trecut.

Pe de alta parte, Ludovic Orban a spus ca in data de 5 mai va fi facut anuntul de participare la licitatie pentru stabilirea firmelor ce urmeaza a realiza lucrarile de modernizare a centurii din sudul orasului, ce va avea 40 km si va fi impartita in trei tronsoane.

Potrivit reprezentantilor ministerului, expropierile au fost realizate deja in proportie de 90%, insa de-a lungul centurii exista mai multe companii private care in momentul expropierii au tot mai multe pretentii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.