Retailerul de electronice si electrocasnice care ocupa locul cinci in topul vanzarilor din Romania ar putea intra in procedura de faliment.

Firma Primex, care opereaza in Romania lanturile de electronice si electrocasnice Teknosa si Cosmo, a cerut Tribunalului Covasna intrarea in faliment, au declarat surse din piata de profil, citate de Agentia Mediafax. „Primex, care opereaza in Romania lantul de electronice si electrocasnice Teknosa, a depus, cu doua saptamani in urma, pe 14 aprilie, la Tribunalul Covasna, dosarul de insolventa“, potrivit surselor citate.

La jumatatea lunii aprilie, reprezentantii Teknosa anuntau ca inchid pentru o perioada nedeterminata magazinele operate in Romania, motivul invocat de catre reprezentantii Primex fiind renovarea spatiilor comerciale. Asta, desi magazinele au fost relansate sub brandul Teknosa in ultima jumatate de an.

Divergente intre actionari
Teknosa, cel mai mare lant de retail de electronice si electrocasnice din Turcia, detinut de holdingul Sabanci, a preluat in 2006, pentru 5 milioane de euro, 51% din actiunile Primex, infiint at de Gyorgy Baba, si odata cu ele o retea de 30 de unitati, cu suprafete de pana la 400 mp.

Directorul general al Primex, Gyorgy Baba, nu a putut fi contactat pentru a confirma informat ia. Surse din piata sustin insa ca la originea acestui dosar depus la Tribunalul Covasna ar sta divergentele de viziune dintre actionarii lantului de magazine. Nu este exclusa nici posibilitatea lansarii unei oferte de preluare venita dinspre holdingul turcesc, respinsa de ceilalti actionari.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.