“Multe din companiile romanesti de pe piata de profil sunt supraevaluate. Am urmarit toate tranzactiile si am fost interesati sa cumparam insa am considerat ca evaluarile companiilor sunt prea ridicate”, ne-a declarat Shah Rouf, directorul general al Aviva Grup Romania.

Rouf a refuzat sa nominalizeze tranzactiile considerate supraevaluate, insa a precizat ca, pe asigurari generale, pretul corect pentru un euro din afacerile companiei preluate ar trebui sa fie cuprins intre 0,8 si 1 euro.

Spre comparatie, valoarea de piata Asiban, compania preluata luna aceasta de francezii de la Groupama, este aproape de dublul primelor brute subscrise: 186 de milioane de euro in 2007. De asemenea, la alte tranzactii de calibru din asigurari, pretul pentru un euro din afacerile companiei preluate a fost cuprins intre 1 si 1,5 euro.

Potrivit lui Rouf, compania de asigurare de viata Aviva si-a pastrat in primul trimestru din 2008 ritmul de cresetere de anul trecut, raportand un avans de peste 30% fata de primul trimestru din 2007. In acelasi timp, activele companiei au crescut cu peste 50%, fata de 2007.

"Rezultatele sunt conform asteptarilor si estimam o crestere mai mare in urmatoarele trimestre", a comentat Shah Rouf.

In urmatorii cinci ani, Aviva tinteste unul din primele cinci locuri pe piata asigurarilor de viata. In ce priveste Aviva Fond de Pensii, principalul obiectiv pentru urmatorii cinci ani este acela de a intra intre primii trei jucatori de pe piata.