Dolarul a atins vineri un nivel maxim al ultimei luni fata de valutele principale si s-a indepartat la peste 4 centi distanta de cotatia minima record fata de euro, inregistrata in aceasta saptamana, informeaza Reuters.

Evolutia dolarului a fost sustinuta de perceptia mai buna a investitorilor fata de economia SUA. Numarul de noi cereri de ajutor de somaj a scazut neasteptat saptamana precedenta, au aratat statisticile publicate joi, acesta fiind un posibil indiciu ca economia nu s-ar confunta cu atat de multe probleme, cum se estimase initial.

Contractele la termen (futures) acorda sanse de 30% pentru mentinerea dobanzii cheie la nivelul actual de 2,25% in aceasta luna. Cu doar o saptamana in urma, contractele la termen dadeau sanse de 50% unei redeceri de 0,25% si tot de 50% pentru o taiere a dobanzilor mai ampla, cu 0,5%.

"Piata la termen s-a relaxat considerabil si se presupune ca Federal Reserve nu va mai reduce dobanda de politica monetara saptamana viitoare, ceea ce sustine dolarul", a spus un strateg valutar de la BTM UFJ, Derek Halpenny.

Indicele dolarului, care inregistreaza performanta monedei americane fata de valutele principale, s-a apreciat pana la un nivel maxim al ultimei luni, de 73,021 puncte.

Euro s-a depreciat pana la 1,5586 dolari, cel mai scazut nivel inregistrat din 3 aprilie, in coborare cu circa 0,5% de la deschiderea sedintei. Moneda europeana se indreapta spre cea mai mare depreciere intr-o luna de aproape un an.

In contrast cu statisticile peste asteptari din Statele Unite, indicele IFO, care indica perceptia managerilor din Germania, a inregistrat cel mai mare declin lunar din septembrie 2001, valoarea din aprilie coborand pana la un minim al ultimilor doi ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.