Concernul Peugeot-Citroen, al doilea mare constructor european de automobile ca volum, ar putea investi in Romania 300 de milioane de euro intr-o fabrica de motoare.

Alaturi de Romania, pe lista francezilor pentru viitoarea investitie se mai afla Polonia, Ucraina si Turcia. Potrivit oficialilor Peugeot-Citroen, in noua fabrica se vor produce motoare cu trei cilindrii, a caror capacitate va fi mai mica de un litru a caror emisii de dioxid de carbon la suta de kilometri nu vor depasi 100 de grame.

In acelasi timp, constructorul francez va face o investitie similara cu cea pregatita pentru Europa de Est si in regiunea Lorenei, in oraselul Tremery. Locatia de la granita cu Germania va fi operationala incepand cu anul 2011 si va avea o capacitate de productie de 600.000 de motoare pe an.

Francezii sunt al treilea producator auto care a anuntat recent ca are in vedere Romania pentru deschiderea unui centru de productie dupa Mercedes si Mitsubishi.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.