Masurile cu caracter fiscal luate de Guvern sunt destul de multe si, din nefericire, par contradictorii. Iar apasarea cu nonsalanta pe pedala impozitelor si taxelor a diminuat mult impactul pozitiv pe care l-a avut cota unica, a aratat Victor Babiuc, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a municipiului Bucuresti, cu ocazia semnarii protocolului de colaborare dintre institutia pe care o conduce si Patronatul Roman. Inca patru acorduri de colaborare de acest fel au fost semnate de Camera cu diferite alte organizatii patronale, in scopul de a da mai multa greutate initiativelor si actiunilor comune din cadrul Consiliului Economic si Social, pentru a-i sili pe guvernanti sa acorde mai multa importanta solicitarilor si propunerilor venite din mediul de afaceri.

Intreprinzatorii sunt revoltati si se simt din ce in ce mai frustrati ca parerile lor nu sunt luate nici acum in considerare, astfel ca metoda unei asocieri tot mai puternice ar putea deveni solutia mult-asteptata. In afara faptului ca nu li se iau in seama propunerile si nici nu sunt macar intrebati inainte de a fi luate decizii esentiale pentru bunul mers al oricarei afaceri, acestia nu sunt nici informati ca vor veni tot mai multe firme straine in Romania, ca acestea sunt mult mai puternice si ca multe dintre ele or sa le ia locul, a mai adaugat Victor Babiuc. Daca vom continua tot asa, vom avea si noi mii si mii de falimente, cum vedem in unele tari din jur. "Trebuie sa le spuna cineva ca ne asteapta si lucruri neplacute pe care nu le vom putea evita", a incheiat aceeasi sursa. "Important este insa sa nu ne lovim chiar de toate."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.