O delegatie condusa de ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, participa, la Washington, la reuniunea de primavara a FMI si a Bancii Mondiale.
Oficialii romani prezinta Fondului ultimele rezultate economice in vederea revizuirii memorandumului cu institutia financiara internationala. Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, este convins ca este bine sa fie continuat Acordul cu Fondul Monetar International (FMI), desi o eventuala intrerupere a acestuia nu ar afecta investitiile straine in Romania.

"Acum suntem oricum in interiorul unui acord, iar, personal, cred ca este bine sa ramanem intr-un acord cu FMI, chiar daca, intr-adevar, nu mai avem nevoie de banii de la Fondul Monetar. Investitorii vin acum oricum. Nu mai este ca acum 10 ani: daca nu aveai acordul cu FMI iti fugeau investitorii", a declarat pentru Rompres ministrul.

O echipa FMI va veni in Romania la sfarsitul lunii mai sau, cel tarziu, la inceputul lunii iunie, pentru finalizarea verificarii de parcurs care a inceput in ianuarie 2005.

"Acest acord a fost dorit mai mult de Uniunea Europeana. Situatia economica a Romaniei nu mai cerea un acord cu FMI. Dar este doar un tip de monitorizare pe care UE nu il are, pe care il are FMI, si, din acest motiv, avem acordul acesta", a explicat ministrul Finantelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.