In februarie 2008, comparativ cu prima luna a anului, indicele comenzilor noi in industrie, in zona euro, a crescut cu 0,6%. In luna ianuarie, indicele a inregistrat o crestere de 2,2%. In statele membre UE, comenzile noi au ramas relativ stabile in luna februarie si au scazut cu 1% in ianuarie.

Indicele comenzilor noi in industrie masoara valoarea viitoarelor livrari de produse si servicii catre piata interna sau cea externa, potrivit NewsIn.

Astfel, comenzile noi de echipamente electrice si electronice au crescut in februarie cu 1,8% in zona euro si cu 2% in UE, in timp ce in productia de textile valoarea comenzilor a crescut cu 1,7% si, respectiv, cu 0,6%. Valoarea comenzilor de produse chimice a crescut in februarie cu 1,1% in zona euro si cu 1,3% in Uniunea Europeana. Productia siderurgica a inregistrat o crestere a comenzilor de 0,8% in zona euro, dar a marcat o scadere de 2,9% in UE, in timp ce comenzile de echipamente de transport, in zona euro, au scazut cu 0,2%, iar in UE, au crescut cu 2,1%.

In februarie 2008, comparativ cu luna precedenta, productia totala efectuata pe baza comenzilor a crescut in 14 state UE si s-a micsorat in cinci. Cele mai mari cresteri lunare au fost atinse in Letonia (20,4%), Danemarca (17,7%) si Bulgaria (11,6%), iar cele mai ample scaderi in Suedia (3,4%) si Republica Ceha (1,2%), potrivit Eurostat.