Companiile Rompetrol, Petrom, OMV, MOL si Agip au depus ofertele pentru constructia de benzinarii pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda.

"Este o licitatie de succes, cu o competitie puternica. In cursul zilei de azi (marti-n.red) vom deschide ofertele pentru toate cinci loturi, le vom analiza si speram sa anuntam rezultatul licitatiei in cel mult doua saptamani ", a declarat Tanczos Barna, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor.

"Din primul lot fac parte ofertele OMV, Rompetrol si Agip. Lotul al doilea este compus din OMV si Rompetrol, lotul trei din OMV, Rompetrol, Agip, MOL si Petrom, lotul patru din OMV, Rompetrol si Petrom, iar lotul cinci este format din MOL, OMV, Petrom si Rompetrol", a declarat Stefan Sobotka, directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit NewsIn.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a scos la licitatie terenuri pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti pe Autostrada Soarelui. Fostul director al CNADNR, Mihai Grecu, a anuntat, recent, ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii". Prima statie de carburanti va fi plasata la kilometrul 49, iar utlima la kilometrul 139 aproape de Cernavoda.