Numarul celor care au inregistrat averi de peste un milion de dolari a crescut anul trecut cu 4,5%.

Numarul celor care au inregistrat, anul trecut, averi de de peste un milion de dolari a atins pragul de 8 milioane, in crestere cu 4,5% fata de 2006, scrie publicatia „Financial Times“, citand un raport intocmit de Citi Private Bank (subsidiara Citigroup) si de firma de consultanta Knight Frank. Aceasta desi „vedeta“ anului trecut a fost criza financiara, care a zdruncinat toate marile institutii financiare din lume.

Randurile milionarilor au fost ingrosate masiv de instaritii „de tranzitie“, proveniti din tarile aflate in curs de dezvoltare, precum China si India, dar si de cei imbogatiti in statele renumite pentru resursele naturale, precum Rusia sau Kazahstanul.

„In unele tari, ritmul de cres- tere a averilor unor oameni a depas it rata de crestere economica a acelei tari, ceea ce inseamna ca acestia sunt mai bogati decat tara din care provin“, se arata in raportul prezentat de FT. Pe de alta parte, Canada, Brazilia, Rusia si Australia au furnizat impreuna peste 8.500 de milionari anul trecut.

America, patria milionarilor
Insa „caminul“ celor mai multi milionari in dolari ramane SUA. Acest stat are peste 3,1 milioane de milionari in dolari si 460 de miliardari. Impreuna, acestia reprezinta 1% din populatia tarii. SUA este urmata de Japonia in topul tarilor cu cei mai multi milionari in dolari, 765.000, si de Marea Britanie - cu 557.000. Regatul britanic este locul unde numarul milionarilor a consemnat, anul trecut, cea mai mare crestere, de circa 40%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.