Companiile care vor reprezenta statul sint Oil Terminal si Conpet Ploiesti.

Acordul de asociere intre companiile din Romania, Serbia, Croatia si Italia care vor construi oleoductul Constanta-Trieste ar putea fi semnat marti, 22 aprilie, dupa ce va avea loc sedinta comitetului interstatal, a declarat secretarul de stat in MEF Viorel Palasca, citat de MEDIAFAX. "Marti va avea loc la Bucuresti sedinta comitetului interstatal unde se va discuta acordul de asociere intre agentii economici implicati in realizarea oleoductului pentru constituirea companiei care va dezvolta proiectul", a spus Palasca
Acesta a mentionat ca la sfirsitul intilnirii va fi semnat si acordul de asociere, daca reprezentantii companiilor implicate in proiect nu vor avea obiectii.

Documentul urma sa fie semnat la finele lunii martie, insa parafarea a fost aminata din cauza instabilitatii politice din Serbia.

Oleoductul Pan European Oil Pipeline (PEOP), cu o lungime de 1.400 de kilometri, va traversa Romania, Serbia, Croatia si Slovenia, spre Italia, si va fi una dintre rutele directe de transport al petrolului din zona estica a Marii Negre catre piata europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.