Fabrica de incaltaminte Crocs din Canada isi inchide liniile de fabricatie din Quebec, cu scopul declarat de a muta productia in zone unde costurile sunt mai mici. Printre acestea sunt vizate Romania, China, Mexic si Brazilia.

Dupa ce compania finlandeza Nokia si-a mutat fabrica de la Bochum, Germania, in Romania, acum o a doua firma si-a anuntat intentia de a produce in Romania. Potrivit Antena3, fabrica de incaltaminte Crocs din Canada isi va inchide liniile de fabricatie din Quebec, pentru a muta productia in zone cu mana de lucru mai ieftina, Romania fiind mentionata ca posibila locatie.

Decizia conducerii companiei lasa insa fara lucru 669 de angajati ai fabricilor. Anuntul nu a ramas fara consecinte, provocand scandal in randul autoritatilor provinciei Quebec, care si-au manifestat dezacordul fata de inchiderea punctelor de lucru.

Diminuarea apetitului pentru de cumparaturi si racirea accentuata a vremii si scaderea dramatica a vanzarilor in Canada, sunt doar cateva din cauzele care au determinat conducerea americana sa decida inchiderea uzicei din Quebec. Masura afecteaza circa 600 de angajati, insa de ea vor beneficia muncitori din tari precum Romania, Brazilia sau Mexic.

"Desi stim ca inchiderea fabricii este o decizie dificila nu am avut de ales deoarece trebuie sa imbunatatim rezultatele financiare ale companiei", a explicat directorul executiv al Crocs, Donald Snyder.

Ziua informeaza ca liniile de productie vor fi mutate in tari unde costurile de productie sunt mai mici, in timp ce in Canada vor fi pastrate doar magazinele Crocs si circa 100 de angajati din departamentele de vanzari si marketing.

Crocs a disponibilizat deja 260 de muncitori de la fabrica sa din Quebec iar alte 410 locuri de munca urmeaza sa fie desfiintate pina la sfirsitul lui iulie. Masura a nemultumit autoritatile locale, care protesteaza vehement dar fara succes fata de decizia companiei.

Compania producatoare de incaltaminte, cu o vechime de sase ani, care vinde sandale colorate dintr-un material pe baza de rasina, se confrunta in prezent cu o perioada dificila.

Pentru anul fiscal 2008, Crocs estimeaza ca va avea un profit de 1,54-1,64 dolari/actiune, respectiv 1,70-1,80 dolari/actiune, cu excluderea costurilor unice. Wall-Street mai afirma ca analistii se asteptau la un profit de 2,63 dolari/actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.