Romania ocupa locul cinci in regiune dupa Rusia, cu 110,2 miliarde de dolari, Ungaria, cu 21,9 miliarde de dolari, Turcia, cu 18,6 mld. de dolari si Austria, cu 14,5 mld. de dolari.

"Romania depaseste cu 50% valorile inregistrate in Ucraina, o tara dinamica unde piata de M&A a fost de 5,4 miliarde de dolari, si, paradoxal, Polonia, unde valoarea s-a ridicat la 7,6 miliarde de dolari. In schimb, numarul de tranzactii este mai mare in Polonia", a declarat Martin Schwedler (foto), membru in consiliul director al Raiffeisen Investment AG.

Anul trecut, in Europa Centrala si de Est s-au inchis tranzactii si fuziuni de peste 190 de miliarde de dolari, Romania detinand o felie de 4,4%. Rusia este campioana tranzactiilor din regiune cu o pondere de 60%.

In acest an, "vedetele" din regiune vor fi Rusia, Turcia si Ucraina, iar sectoarele campioane fiind infrastructura, energia, si bunurile de consum

Ca numar de tranzactii, in Europa Centrala si de Est s-au inregistrat 2300 de 'dealuri' fata de 1.400 in 2006, in timp ce in Romania s-a remarcat o scadere a mariajelor coroporatiste cu 30%, la 120.