Metrorex a largit accesul cu noua porti de intrare, sapte validoare pentru cartele de metrou si doua pentru carduri tip Activ in statia de metrou Pipera, investitie de 400.000 lei, a declarat potrivit NewsIn directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.

"Este vorba de o reconfirmare (largire, n.r.) a accesului in cadrul statiei de metrou Pipera. Decizia a fost luata la solicitarea in mod repetat a calatorilor deoarece statia era extrem de aglomerata. S-a reusit astfel o fluenta sporita a fluxului. Acest acces s-a facut din sursele proprii ale Metrorex, iar lucrarile au fost efectuate de catre personalul companiei" a declarat agentiei NewsIn, directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.

Potrivit acesteia, Metrorex prevede suplimentarea cu cinci garnituri zilnic, la orele de varf, cand fluxul de calatori este crescut.

Metrorex a primit un buget de 78.013 mii lei pentru investitii, bani considerati insuficienti pentru realizarea obiectivelor stabilite pentru anul 2008 si a facut demersuri pentru suplimentarea sumei alocate.

Datele companiei arata ca programul de investitii pe anul 2008 vizeaza finalizarea lucrarii la racordul Nicolae Grigorescu- Linia de Centura, finalizarea lucrarilor de structura la racordul 1 Mai- Laromet pe zona cuprinsa intre statiile 1 Mai si Zarea, finalizarea lucrarilor de compatibilizare a instalatiilor de autorizare si siguranta traficului pe Magistralele 1 si 3.

Totodata, Metrorex are in programul de investitii si inceperea lucrarilor de modernizare a instalatiilor sanitare si de ventilatie pe magistralele in functiune, inceperea lucrarilor de accesabilizare a statiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv montarea de lifturi si escalatoare in toate statiile de metrou si achizitia a sase trenuri noi de metrou.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.