Cea mai buna dobanda la depozite este de 10,5%, dar pentru minimum 5.000 de lei.

Dobanzile la depozitele in lei au sarit de 10% in ultimele saptamani. Saltul vine ca raspuns la ultima majorare a dobanzii de catre Banca Nationala a Romaniei determinata de inflatia mai mare, dar si din cauza faptului ca bancile se straduiesc sa atraga cat mai multe lichiditati.

Cele mai mari dobanzi pot fi insa obtinute prin depunerea unor sume semnificative la banci. Bancpost ofera cea mai mare dobanda pe un an la depozitele clasice: 10,50%. Aceasta dobanda este obtinuta insa numai de cei care pot depune sume mai mari de 5.000 de lei. Pentru depuneri intre 500 si 1.000 de lei, banca plateste o dobanda de 7,3%.

In schimb, Credit Europe Bank plateste o dobanda de 10% la depunerile in moneda nationala pe 12 luni, fara a impune un plafon mai mare decat cel pe care il practica la constituirea unui depozit la termen - 300 de lei. Astfel, acest produs se claseaza pe primul loc, daca luam in considerare si accesibilitatea sporita.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.