Moneda nationala a inregistrat, vineri, cea mai rapida si cea mai mare crestere in fata euro din ultimele zece saptamani. Potrivit cursului oficial raportat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), leul s-a apreciat cu aproximativ 1,56% pana la 3,6130 lei/euro, informeaza NewsIn.
Acest nivel al cursului leu/euro nu a mai fost atins din 4 februarie, cand BNR a afisat un curs de 3,6095 lei/euro. Totodata, aceasta este cea mai puternica scadere inregistrata de cursul de schimb intr-o singura zi in mai mult de doua luni. Tot pe 4 februarie, euro a pierdut 2,06% in fata leului comparativ cu ziua precedenta, cand cursul de referinta a fost de 3,6854 lei/euro.

"Leul se apreciaza, probabil pe fondul lichiditatii scazute din piata monetara. Multe companii trebuie sa faca plati mari in urmatoarea perioada, iar aceasta lipsa le determina sa vanda euro", a declarat seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank, Monica Angelescu. Ea a adaugat ca si "comentariile guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, privind nivelul lichiditatii in piata si posibila trecere a bancii centrale de la pozitia de debitor net la cea de creditor net au avut un impact, determinand bancile sa fie mai prudente".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.