Statul elen si Deutsche Telekom, cel mai mare grup de telefonie din Europa, au ajuns la un acord asupra aspectelor principale ale vanzarii OTE, scrie Forbes.
Potrivit unor surse apropiate negocierilor, Deutsche este gata sa cumpere o participatie de 25 de procente. Managementul zilnic al OTE ii va reveni partii germane, in timp ce statul grec va avea suficienti reprezentanti in echipa de conducere pentru a apara interesele strategice ale companiei si a proteja in acelasi timp interesele nationale, tinand cont ca OTE este cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia. In Romania, Deutsche Telekom ar urma sa obtina control asupra Romtelecom, Cosmote si Germanos.
Grecia este de multa vreme in cautarea unui investitor strategic la OTE care sa sprijine modernizarea si extinderea in Balcani a companiei, in conditiile intensificarii competitiei. Conform acordului, Deutsche Telekom va cumpara o participatie de 3% in cadrul OTE de la Guvern (care detine 28% din companie) si alte 2 procente din piata. Alaturi de pachetul de 20% pe care a convenit sa il cumpere de la firma de investitii Marfin, Deutsche Telekom va ajunge sa detina o participatie de 25%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.