"Consideram ca acesta va deveni un factor competitiv", a declarat directorul unitatii ecoligice din cadrul Nokia, Markus Terho.

Nokia promoveaza reciclarea telefoanelor mobile si a materialelor din care sunt fabricate, iar directorul executiv al companiei, Olli-Pekka Kallasvuo, a prezentat proiectul unui telefon mobil ecologic in cadrul unui targ comercial ce a avut loc in februarie, la Barcelona.

Terho a spus ca din cauza lipsei accesibilitatii materialelor reciclate la o scala foarte larga, va dura ceva vreme pana cand astfel de telefoane mobile vor ajunge pe piata.

"Va mai dura cativa ani", a spus Terho, adaugand ca materialele reciclate constituie deja 40-60% din partile metalice ale telefoanelor produse in prezent de Nokia.

In opinia acestuia, castigurile financiare stimuleaza adesea companiile sa ia masuri de protectie a mediului. Prin introducerea unor ambalaje mai mici la inceputul anului 2006, Nokia a economisit 100 milioane euro pentru transport si materiale pana la finalul lui 2007.