BNR ar putea avea o intrevedere cu reprezentantii asociatiei notarilor saptamana viitoare, pentru a incepe discutiile cu privire la obtinerea unor date statistice pertinente despre piata imobiliara romaneasca.
"Suntem inca in stadiul de abordare statistica. Nu suntem multumiti de datele statistice. O sa ne intalnim probabil saptamana viitoare cu asociatia notarilor la banca centrala sa vedem primul element pentru a face o abordare, pentru a tine cont de preturile pietei imobiliare, sa ai date statistice fundamentate care sa reflecte realitatea", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

In prezent, Institutul National de Statistica (INS) nu ofera date despre preturile de pe piata imobiliara romaneasca, care au crescut cu aproape 400% in zona capitalei din 2003 pana la finalul anului trecut si cu aproape 200% in restul tarii, potrivit estimarilor anilistilor imobiliari, ca efect al cererii mari de locuinte acoperite insuficient de oferta disponibila.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.