Moneda nationala s-a apreciat cu aproape doi bani pana la 3,6949 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat luni de banca centrala, care a ajuns la cel mai jos nivel din ultimele patru saptamani, intr-o tendinta regionala de intarire a valutelor emergente, sustin dealerii.

In ultima sedinta de saptamana trecuta, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 3,7145 lei/euro. Cursul anuntat luni de BNR este cel mai jos din 12 martie 2008, cand BNR anuntase un curs de 3,6799 lei/euro.

"Leul s-a apreciat intr-o tendinta regionala, influentata si de evolutia pozitiva a burselor asiatice", a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tugneanu, citat de NewsIn.

Moneda nationala a deschis prima sedinta a saptamanii in apreciere cu aproximativ un ban fata de inchiderea de vineri seara, la cotatii sub 3,70 lei/euro. In primele ore de tranzactionare, leul s-a apreciat aproape constant, iar la ora 13:20, bancile cumparau un euro cu 3,6875 lei si il vindeau cu 3,6905 lei.

Cursul afisat luni de BNR arata o apreciere cu 0,47% a monedei nationale fata de cea americana, la 2,3518 lei/dolar, de la 2,3628 lei/dolar, cat era vineri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.