Estimarile brokerilor privind evolutia pietei de capital romanesti din aceasta saptamana raman optimiste, fiind asteptate aprecieri. Tonul va continua sa fie dat de bursele internationale, vestile bune de acolo fiind premisele pentru o crestere a cotatiilor.

Specialistii consultati de Wall-Street spun ca intoarcerea trendului va depinde de vestile care vin de pe pietele internationale.

"Date fiind incertitudinile existente pe pietele financiare internationale, consider ca si evolutia Bursei de Valori Bucuresti va fi marcata in continuare de ceea ce se va intampla pe principalele burse din lume", ne-a declarat Gigi Uleia trader la Prime Transaction.

Adrian Ceuca, directorul adjunct la Broker Cluj ne-a declarat ca indicele financiar este in jurul suportului de 55.000 de puncte, dupa ce saptamana trecuta l-a atins. "Este posibil ca in aceasta saptamana sa asistam la o spargere a suportului de 55 000 de puncte a indicelui financiar, care sa readuca din cumparatori" .

"Am putea asista la o intoarcere a pietei, dar acest lucru depinde foarte mult si de evolutia pietelor internationale si de vestile care vin de acolo. Daca vor fi stiri bune si vom asista la un trend de crestere pentru bursele straine, acest lucru se va vedea si la Bucuresti", a mai spus acesta.

Un alt motiv pentru care brokerii asteapta cresteri ar fi pretul atractiv la care se afla cotatiile titlurilor, valabil pentru investitorii pe termen lung. "Pe de alta parte, pretul la care au ajuns actiunile multor emitenti, le consider foarte atractive pentru investitorii care au la dispozitie un orizont de timp rezonabil( minim un an ). Astfel, nu consider ca ar fi o surpriza foarte mare s-a asistam in perioada urmatoare si la cresteri importante de curs", a mai explicat Uleia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.