Producatorul auto german Daimler a anuntat ca isi va extinde cautarile in afara Romaniei si Poloniei, renuntand astfel la ideea de a-si amplasa noua fabrica la Cluj-Napoca.

Reprezentantii companiei nu au dezvaluit motivele care au condus catre aceasta decizie. O hotarare finala va fi luata in trimestrul al doilea. Potrivit Evenimentul Zilei, reprezentantii constructorului german de autoturisme au declarat, la inceputul lunii ianuarie, ca intentioneaza sa deschida o uzina pentru productia de autoturisme marca Mercedes Benz, fiind mentionate ca posibile amplasamente Clujul si orasul polonez Wroclaw.

Care sunt problemele inca nerezolvate cu care se confrunta judetul Cluj?
Retelele edilitare, infrastructura primara (apa, canal, gaze), infrastructura moderna (un nou aeroport, autostrazi care sa lege judetul de celelalte mari orase), sunt doar cateva din problemele inca nerezolvate cu care se confrunta judetul Cluj. Aceste probleme, nu de putine ori, constituie motive bine intemeiate, in urma carora investitorii refuza dezvoltarea unor afaceri in zona.

Marius Nicoara, prese­din­tele Consiliului Judetean Cluj, a declarat pentru Jurnalul National, ca “a venit momentul unei dezvoltari integrate, care sa se vada mai ales in calitatea vietii. Dezvoltarea e mereu un proces complex, mereu exista segmente care raman in urma. De pilda, aeroportul din Cluj, al carui trafic s-a dublat anul trecut si probabil ca se va dubla din nou anul asta. Asa ca va trebui sa amplificam investitiile in el.”

Probleme pe piata din SUA
Vanzarile de autoturisme ale Daimler AG pe piata din Statele Unite ale Americii (SUA) au scazut cu 3,7% in luna martie 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 22.542 unitati (Mercedes-Benz si smart) comercializate, au aratat oficialii companiei, citati de Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.