20 de producatori validati vor furniza autoturisme pentru Programul de reinnoire a parcului auto * Printre firmele care accepta rable ca avans se numara, alaturi de Dacia autohtona, marci de lux precum Alfa Romeo, Maserati si Audi

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a publicat pe site-ul sau (n.r. - www.mappm.ro) lista cu cei 20 de producatori validati care vor intra in Programul de reinnoire a parcului auto. Pe aceasta lista figureaza mai toti producatorii si dealerii celor mai importante si cautate marci de autoturisme din Romania. Astfel, romanii isi pot cumpara Dacii, masini produse de Daewoo Craiova (Cielo, Matiz si Nubira), Opel, Chevrolet, Mitsubishi, Ford, Mazda, Renault, Nissan, Peugeot, Suzuki, Skoda, Seat, Audi, Volkswagen, Kia, Citroen, dar si Fiat, Maserati si Alfa Romeo.

Pentru doritori, cel mai ieftin Maserati (n.r. - cu 4 usi) existent pe stoc la dealer costa 111.236 euro, fara TVA. Tot ieri a fost publicata si lista cu agentii economici care desfasoara activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, cunoscute si sub numele de REMAT. Pe lista au fost inscrise 273 de societati din 41 de judete, inclusiv Bucuresti, dar in judetul Tulcea nu a fost autorizata nici o astfel de firma.

Potrivit legislatiei, REMAT-urile care primesc la casat masini vor plati pentru fierul vechi rezultat din autoturismele vechi predate. La ora actuala, in Bucuresti, fierul vechi se vinde cu 3200-3700/kg. Avand in vedere ca, intr-o Dacie clasica exista cel putin 850 kg de fier, rezulta ca un proprietar ar putea sa primeasca, pentru o masina completa, aproximativ 3 milioane de lei.

Reprezentantii Dacia Pitesti au declarat ca se preconizeaza ca toti dealerii acestei societati sa primeasca cereri din partea proprietarilor de a intra in program. Ei considera ca inscrierile vor demara imediat dupa ce societatea va incheia contractul cu Administratia Fondului pentru Mediu, care furnizeaza banii necesari sustinerii programului. Potrivit acestui program, persoanele fizice proprietare de masini mai vechi de 12 ani vor putea beneficia de 30 milioane de lei din partea statului in cazul in care caseaza vechiul autoturism si cumpara altul nou.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.