Dupa mai multe luni de negocieri si modificari, Executivul a prezentat noua formula de calcula a taxei auto. Potrivit documentului aprobat de Comisia Europeana, taxa va fi mai mare in cazul autoturismelor noi, iar nivelul ei va scadea odata cu valoarea masinii, relateaza The Money Channel.
Noua taxa auto va reprezenta 2-3% din valoarea masinii. Pentru un autoturism cu o vechime de mai mica de doi ani, de 1.200 de centimetri cubi si cu emisii de dioxid de carbon de peste 121 de grame, taxa ajunge la 147 de euro. Pentru o masina Euro4, cu o vechime de peste doi ani si cu o putere a motorului mai mare si mai poluanta, taxa urca pana la 1500 de euro. Daca un autoturism Euro3 are o vechime de pana la 10 ani si o cilindree de peste 1.400, taxa ajunge la aproape 2.500 de euro.

Fata de prima varianta, taxa scade la jumatate pentru autovehiculele Euro1 si Euro2 cu motoare de pana la 2.000 de centimentri cubi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.