Retailerul belgian Delhaize Group a cumparat reteaua de supermarketuri La Fourmi prin intermediul subsidiarei Mega Image. Tranzactia s-a realizat pentru suma de 18,6 milioane de euro.

Pe langa cele 14 magazine operate de La Fourmi in Bucuresti, Mega Image a preluat si dreptul de proprietate asupra imobilelor a 4 magazine.

„Imediat ce autoritatile romane aproba tranzactia, sortimentatia si logo-ul Mega Image vor fi amplasate in magazinele La Fourmi. Ne asteptam ca magazinele sa se inchida intre o luna si doua luni pentru transformare.“, a declarat directorul general al Mega Image, John Kyritsis, citat de Gandul.

Achizitia urmeaza sa fie finalizata in cel de-al doilea trimestru al 2008 si include drepturile de proprietate asupra imobilelor a patru magazine. De asemenea, magazinele La Fourmi vor trece printr-un proces de rebranding, astfel ca, la final, toate unitatile vor purta numele Mega Image, scrie Cotidianul.

Magazinele La Fourmi furnizeaza produse proaspete - carne, lactate, fructe si legume, iar schimbarea de proprietar probabil ca nu-i va afecta traditia. Si Mega Image mizeaza pe produsele proaspete, iar suprafetele mai mari de vanzare (de peste 1.000 de metri patrati) ii permit sa vanda si produse nealimentare.

„Aceasta tranzactie se potriveste perfect strategiei noastre de crestere, prin intermediul magazinelor bine localizate din zonele urbane“, a declarat directorul general al Mega Image. Potrivit Evenimentul Zilei seful de la Mega Image declara ca intentioneaza sa tripleze numarul de magazine din Bucuresti si sa ajunga la 60 de unitati in urmatorii trei ani.

La Fourmi este primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti in 1992. Venitul estimat al celor 14 magazine este de aproximativ 30 de milioane de euro, pentru 2007.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania si cel mai mare din Bucuresti. Reteaua Mega Image este constituita din 23 de magazine, 20 in Bucuresti, unul in Constanta si doua in Ploiesti. Numarul de angajati ai Mega Image se ridica la aproximativ 1.200 de persoane, informeaza Ziua.

Mega Image va investi, in total total, peste 22 de milioane de euro pentru preluarea si reorganizarea afacerii La Fourmi. Astfel ca, la valoarea de achizitie se adauga alte 3,5 milioane de euro, destinate procesului de rebranduire, care se va incheia la finele anului curent. Wall-Street anunta ca retailerul belgian isi continua planurile de expansiune a lantului de supermarketuri, acesta urmand sa mai deschida anul acesta alte 5 magazine noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.