Indicele de incredere in sectorul economic, in Romania, a crescut, in luna martie, la 104,6 puncte, de la 103,1 puncte cat inregistra in februarie, fiind, totodata, la acelasi nivel cu cel din ianuarie 2008. Cu toate acestea, indicele a scazut in 2008 fata de anul anterior, cand media indicelui de incredere in economia romaneasca se situa in jurul valorii de 106 puncte.

Cel mai ridicat indice de incredere in mediul economic din Romania s-a inregistrat in luna iunie 1996, de 124,8 puncte, iar cel mai scazut in iulie, 1992, de 66,1 puncte, mai arata sondajul Comisiei Europene.

In luna martie, indicele de incredere in industrie a scazut cu doua puncte fata de luna anterioara si cu un punct fata de luna ianuarie. In 2007, media indicelui de incredere in industria romaneasca a fost de 3 puncte. Indicele de incredere in sectorul serviciilor a urcat cu un punct fata de februarie, la 26, dar a coborat cu doua puncte fata de prima luna a anului.

Indicatorul de incredere al consumatorilor este, insa, unul negativ in luna martie, la -16 puncte, urcand, totusi, cu 4 puncte fata de primele doua luni ale anului, cand inregistra -20 de puncte. In comertul cu amanuntul, indicele de incredere a scazut cu un punct fata de luna februarie, la 22 de puncte. In constructii, indicele a ramas la acelasi nivel cu cel din luna februarie, dar a scazut cu un punct fata de cel inregistrat in prima luna a anului, fiind de doua puncte.

De remarcat in sectorul constructiilor este faptul ca cel mai scazut indice de incredere s-a inregistrat in luna septembrie 1999, la -60 de puncte. Pe parcursul lui 2007, indicele de incredere in sectorul constructiilor a oscilat intre -4 puncte, chiar -6 puncte in luna august, si 4 puncte in decembrie, cand indicele in acest sector a trecut pe pozitiv.