Majorarea pensiilor prevazuta pentru data de 1 ianuarie 2009 ar putea sa aiba loc mai devreme, in functie de resursele bugetare.

Pensiile au avansat cu 60% in 2007, iar exercitiul bugetului asigurarilor sociale de anul trecut a fost terminat cu un usor excedent.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, sambata, la Suceava, ca exista posibilitatea ca majorarea pensiilor prevazuta pentru data de 1 ianuarie 2009 sa fie devansata, in functie de resursele bugetare. “Suntem preocupati de posibilitatea ca sa devansam majorarea de pensii de la 1 ianuarie 2009, daca bugetul ne va permite. Eu sunt preocupat de o administratie fiscala cat mai buna, astfel incat, asa cum am devansat masura de crestere de la 1 ianuarie 2008, printr-o majorare de la 1 noiembrie 2007, sa devansam majorarea de la 1 ianuarie 2009 si acest lucru va fi cea mai usturatoare lectie pentru toti cei care nu credeau in aceasta sansa pentru pensionarii din Romania”, citeaza Evenimentul Zilei.

Ministrul Economiei si Finantelora comunicat ca dupa urmatoarea majorare a pensiilor, acestea vor ajunge la un nivel de 650 si 800 de lei, reprezentand o pondere de 60-70% din salariul mediu net. El a mai mentionat ca dupa 1 ianuarie 2009, potrivit legii, pensiile se vor majora concomitent cu salariile, scrie Ziarul.

Dupa spusele lui Vosganian, vom intra intr-un usor excedent daca si majorarile salariale vor avea loc in aprilie. “Nu exista prea multe tari in lume care sa-si permita sa plateasca din bugetul de asigurari sociale de stat acest procent din salariul mediu. Romania da din acest punct de vedere exemplu nu numai de buna administrare, dar si de moralitate”, a mai spus ministrul citat de Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.