Sindicalistii din Federatia Mecanicilor de Locomotiva (FML) considera “nejustificate” posibila disponibilizare a 2.800 de salariati de la CFR Marfa.
FML considera ca presiunea privind pericolul concedierii a 2.800 de angajati de la CFR Marfa, ca o consecinta a faptului ca federatia sindicala nu accepta o majorare a salariului minim pe unitate pana la doar 540 de lei incepand cu 1 iulie, este o manevra manipulatorie care vizeaza “un efect psihologic” asupra sindicalistilor. “In opinia noastra, afirmatiile privind asa-zisul pericol al unui val de concedieri la CFR Marfa pentru a putea acorda salariul minim pe unitate de 570 de lei obtinut de FML sunt pura manipulare”, sustine si Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, confederatie la care este afiliata FML. El considera ca disponibilizarile sunt nejustificate, intrucat CFR Marfa este in prezent singura societate din cadrul CFR care are profit si nu ridica probleme de subventionare din partea statului. “La ora actuala nu exista un plan de restructurare a societatii, iar daca acesta ar exista, ar fi tot o actiune in scopul realizarii unei vanzari la un pret nejustificat de mic a unei societati profitabile, numai pentru a raspunde unor interese de grup ­ genul de actiuni cu care Guvernul ne-a tot obisnuit in ultima vreme”, a adaugat Hossu. Feroviarii nu sunt de acord cu privatizarea CFR Marfa, considerand ca aceasta societate trebuie sa ramana un operator national strategic in conditii de concurenta cu operatorii privati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.