Delegatia condusa de ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, va sta pana pe 20 aprilie, la Reuniunea de primavara a Fondului Monetar International si Bancii Mondiale de la Washington, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Membrii Guvernului vor prezenta reprezentantilor FMI incasarile realizate la bugetul de stat in prima parte a anului, modificarile Codului fiscal si rectificarea bugetului.

Echipa FMI va reveni la Bucuresti in luna iunie. "In acest moment, ne aflam intr-o noua faza a negocierilor cu reprezentantii FMI in care aducem date noi, in primul rand, rezultatele incasarilor la bugetul de stat din primul trimestru. Sunt semnale ca economia raspunde pozitiv la schimbarile de politica fiscala si, in opinia noastra, acestea sunt argumente in favoarea revizuirii Memorandumului cu FMI", a declarat Ionut Popescu. Cel mai probabil, delegatia romana va sustine un deficit bugetar de 0,7% din PIB cu 0,3 puncte procentuale peste ce a recomandat FMI in februarie.

Reprezentantii autoritatilor si echipa FMI au incheiat, la inceputul lunii februarie, discutiile tehnice privind cea de-a doua si a treia evaluare a acordului stand-by incheiat de Romania si institutia financiara internationala in luna iulie a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.