Declaratiile "in alb" de venit global pentru 2004 vor fi primite prin posta de contribuabili cel tarziu in jurul datei de 20 aprilie. Odata completate, declaratiile vor trebui expediate Administratiei Financiare pana la 15 mai 2005, utilizand plicul autoadresat, inaintat de institutia financiara impreuna cu formularele necompletate. La expediere, contribuabilii urmeaza sa primeasca o recipisa de confirmare.

Continutul pachetului primit de contribuabili este stabilit functie de categoriile de venituri obtinute de acestia in 2004, respectiv numai formularul 2004, daca au fost obtinute numai venituri din salarii si asimilate salariilor, formularele 202 si/sau 203 - declaratii speciale privind veniturile din activitati independente si veniturile din cedarea folosintei bunurilor, ghidul pentru completarea si depunerea declaratiilor de venit, un plic "CR" destinat trimiterii declaratiilor completate.

In cazul in care contribuabilii se gasesc in una din situatiile mentionate mai sus si nu au primit plicurile, acestia le pot solicita de la administratiile finantelor publice la care sunt arondati sau le pot descarca de pe site-ul de Internet al Administratiei Financiare, respectiv http://anaf.mfinante.ro. Totodata, contribuabilii pot verifica telefonic la sectia la care sunt arondati, daca fac parte din categoriile de contribuabili pentru care depunerea declaratiilor de venit global sau a celor speciale este obligatorie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.