Nume sonore, precum Omar Hayssam si fratii Nanaa, condamnati sau banuiti de terorism, au cumparat firme in Romania, dar au "uitat" sa le plateasca
"In evidentele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sunt inregistrate, in prezent, aproximativ 1.200 de litigii aflate pe rolul instantelor de judecata", ne-a declarat Constantin Botez (foto), vicepresedintele AVAS. Autoritatea are de recuperat de la cumparatori, din contractele de privatizare, circa 75 milioane de euro (mai exact 80 milioane de lei, 55 milioane de dolari si 4 milioane de euro). Printre cei cu care se judeca AVAS sunt Omar Hayssam si fratii Nanaa.

De la Omar Hayssam, AVAS are de recuperat 8.486.403,94 lei (circa circa 2,3 milioane de euro la cursul de schimb din prezent), iar de la Hassan Nanaa - 2.182.490 euro. Omar Hayssam a fost condamnat de Justitia romana pentru terorism, in cazul rapirii ziaristilor Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, in Irak. Alti sirieni, patronii firmei Terom Iasi, Ammar Nanaa si Hassan Nanaa, "cunoscuti" de-ai lui Hayssam, sunt suspectati de anchetatorii romani ca ar fi prejudiciat cu peste 88 de miliarde de lei societatea ieseana, mare parte din bani ajungand intr-o banca franceza, Societatea Bancara Araba (SBA), cu sediul la Paris, despre care se crede ca ar fi controlata de familia lui Ossama ben Laden, existand suspiciuni ca prin intermediul acesteia s-a finantat terorismul international.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.