Generali a lansat asigurarea Gen Easy Genius, care da posibilitatea asiguratului sa poata face retrageri partiale.

Pe piata asigurarilor tip unit-linked din Romania si-a facut de ceva timp aparitia asigurarea Gen Easy Genius. Noutatea este data de faptul ca se pot face retrageri partiale. Cu alte cuvinte, daca ramii in pana de bani, nu te imprumuti la banca, ci iei din asigurarea ta. Se pot retrage minimum 360 de lei, dupa doi ani de investire (adica in jur de 18% din banii depusi), maximumul reprezentind valoarea de rascumparare (caz in care contractul inceteaza). In plus, dupa o retragere partiala, nu este obligatoriu sa fie platiti banii retrasi catre asigurator dupa o anumita perioada de timp.

Insa, daca valoarea retragerii partiale este foarte mare, adica nu mai acopera plata asigurarilor de viata (deces din orice cauza - 3.600 de lei; deces din accident - 7.200 de lei; deces din accident de circulatie - 10.800 de lei) in comparatie cu valoarea contului contractantului, atunci asiguratorul va trimite o scrisoare de instiintare catre client.
Publicitate

In scrisoare se precizeaza ca valoarea costurilor si a primelor de risc este prea mare in comparatie cu valoarea disponibila pe contract. In acest caz, clientul va trebui sa faca plati suplimentare pentru pastrarea in vigoare a contractului.

Asigurarea Genius se adreseaza persoanelor cu virste cuprinse intre 16 si 55 de ani si cu un venit anual mediu de peste 13.000 de lei (adica 1.100 de lei lunar). Clientii pot opta pentru unul dintre cele patru praguri fixe de investitie, in functie de veniturile personale, respectiv prime anuale de 1.000 de lei, 1.200 de lei, 1.500 de lei sau 2.000 de lei. Printre avantajele produsului se mai inscriu: optiunea pentru depuneri suplimentare, cistigul obtinut este neimpozabil, suma finala poate fi primita integral sau in rente, platile esalonate se pot face inclusiv in rate semestriale sau trimestriale, se pot efectua retrageri partiale. Produsul Generali le propune asiguratilor un risc moderat, tinind cont de durata mare de investitie (20 de ani) si de portofoliul investitional echilibrat (25% - actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti si 75% - instrumente cu venituri fixe, dintre care maximum 45% obligatiuni).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.