Institutia de reglementare a pietei de capital a decis ca omul de afaceri nu a incalcat legea atunci cind a spus ca nu are incredere in bursa de la Bucuresti.
Consideratiile omului de afaceri Dinu Patriciu privind o viitoare evolutie negativa a Bursei de Valori Bucuresti sint “simple opinii personale”, apreciaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Institutia a transmis intr-un comunicat ca declaratiile presedintelui Rompetrol nu incalca reglementarile bursei atit timp cit nu s-a facut referire la un anumit instrument financiar sau valoare mobiliara. CNVM actioneaza ori de cite ori constata ca s-au vehiculat informatii false, ca s-au emis opinii in vederea influentarii pretului pentru obtinerea de avantaje personale, insa in actiunile sale, institutia respecta dreptul fundamental al oricarui cetatean de a se exprima liber, se arata intr-un comunicat al CNVM.

"Decizia de investire trebuie fundamentata pe o analiza concreta, si nu pe baza parerilor formulate in mod public, indiferent de calitatea persoanei. Indicatorii macroeconomici prezinta un trend ascendent, iar evolutia pietei bursiere poate fi doar temporar in discordanta cu rezultatele economiei reale", explica documentul citat.

Pe de alta parte, brokerii considera ca CNVM ar trebui sa intervina pentru clarificarea “anumitor declaratii publice”, printre care si cea a lui Patriciu. "Consideram ca ar fi bine venita interventia CNVM, a altor institutii abilitate ale statului, care sa clarifice in ce masura asemenea declaratii dau, sau ar putea sa dea, semnale false sau ar putea induce in eroare investitorii de pe piata de capital, pentru a putea fi evitate in viitor", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Brokerilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.