Prelungirea sezonului, investitii in hoteluri si plaja sunt argumentele hotelierilor pentru cresterea numarului de turisti in 2008

Patronii autohtoni din turism par sa mizeze pe faptul ca romanii s-au plictisit sa se mai duca la bulgari. Dar, pana una-alta, litoralul vecinilor de la sud de Dunare anunta si pentru acest an oferte generoase.
Pentru prima data, in statiunile de la Marea Neagra din Romania vor fi deschise circa 30 de hoteluri incepand cu 1 aprilie. Desi aceasta campanie a fost un pic fortata de summitul NATO de la Bucuresti, care doreste sa duca turistii departe de Capitala, eforturile celor de pe litoral au fost considerabile.

Pe toata coasta mai sunt inca investitii in derulare, care se vor finaliza abia prin luna iunie, insa deschiderea unui numar destul de mare de hoteluri cu circa o luna mai devreme decat de obicei va contribui, in opinia specialistilor, la cresterea numarului de turisti.

Mai multe pagini in catalogul operatorilor germani
Alte argumente ale cresterilor preconizate de turisti romani si straini sunt legate de calitatea plajelor, de animatia din hoteluri, statiuni, de preturile competitive in raport cu calitatea serviciilor. „Bulgarii au scumpit anul acesta preturile cu 10-15%", ne-a declarat Ciprian Constantinescu, presedintele patronatului Marea Neagra, detinator de hotel si administrator de plaja.

Corina Martin, presedinta Asociatiei de Promovare a Litoralului, spune ca Romania s-a pozitionat mai bine fata de bulgari in catalogul tour-operatorului german Der Tour. „Acesta a ales sa promoveze un catalog special Romaniei si Bulgariei, tarii noastre alocandu-i 22 de pagini si vecinilor nostri doar 12 pagini".

Martin spera ca in 2008 vor veni multi turisti straini la nivel individual, prin faptul ca s-a deschis o noua legatura aeriana cu Europa prin Constanta, compania low cost - Ryanair incepand sa opereze zboruri spre Pisa (regiunea Toscana, Italia) din aprilie anul acesta.

Miting aviatic si curse de barci pentru „agatarea" turistilor
Presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral, a declarat ca majorarea tarifelor la cazare nu va afecta numarul turistilor care se vor afla in acest sezon la malul Marii Negre. „Hotelierii au anuntat, in medie, o crestere cu 5 - 7 la suta. Nu cred ca decizia de a petrece o vacanta pe litoralul romanesc sta numai in pret, trebuie sa ne preocupe cresterea calitatii serviciilor oferite si cresterea atractivitatii destinatiei", a afirmat Corina Martin.

La randul sau, Lucia Morariu, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Turism, sustine ca numarul turistilor pe litoral ar putea creste in acest an cu 5-6 la suta, comparativ cu sezonul estival 2007, dar cifra depinde si de conditiile meteorologice din vara.

Corina Martin a mai amintit ca se fac eforturi, in colaborare cu autoritatile locale, pentru organizarea unor evenimente la inceputul si sfarsitul sezonului, care sa aduca la atragerea unui numar mai mare de turisti. Astfel, mitingul aviatic a fost programat la inceputul sezonului, la mijlocul acestuia se va desfasura un festival international de moda, iar la sfarsitul lunii august a fost programata cursa de barci de la lacul Siutghiol.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.