In timp ce alti tineri de varsta lui sunt pasionati de concerte, moda, cluburi sau masini, Matt Wegrzyn, 19 ani, munceste neincetat pentru a-si dezvolta afacerea.
De fapt, daca ar fi dupa el si oboseala nu l-ar rapune, nu ar mai merge sa doarma deloc. Este creatorul portalului bodis.com, o idee revolutionara: o parcare de domenii pe internet. Aici, cei care si-au cumparat un astfel de domeniu, spre exemplu „amadeus.com“ sau „mars.ro“, si nu au timpul sau banii necesari pentru a-si construi un site pe el, pot castiga bani de pe urma detinerii acestuia. Procedura este simpla. Mergi pe bodis.com si iti creezi in interiorul portalului o pagina proprie, pe care postezi materiale despre orice subiect sau chiar forumuri pe anumite subiecte. In functie de tema abordata, Bodis iti furnizeaza publicitate care are legatura cu continutul paginii.

Profiturile obtinute din click-urile date pe aceste reclame sunt impartite in mod egal intre companie si detinatorul domeniului. In 2007, Bodis a obtinut un profit net de 1 million de dolari, transformandu-l pe Matt intr-un tanar prosper. De altfel, adolescentul a mai obtinut profit in aceasta „industrie“. La 17 ani, si-a cumparat prima adresa pe internet pentru 120 de dolari.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.