Rectificarea bugetara urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul lui aprilie, dupa discutiile pe care Ionut Popescu, ministrul Finantelor Publice, le poarta la Washington cu reprezentantii Fondului Monetar International, a declarat, miercuri, presedintele interimar al PD, Emil Boc.

Conform lui Boc, in cadrul procesului de rectificare bugetara urmeaza sa fie stabilite cateva prioritati, printre care infrastructura, administratia publica si agricultura. Boc a precizat ca autoritatile locale nu pot contracta credite care sa depaseasca 20% din bugetul alocat. In opinia presedintelui interimar al PD, acest plafon este restrictiv si blocheaza eforturile administratiilor locale de a se moderniza. El a adaugat ca exista peste patru miliarde de euro in bancile romanesti si a apreciat ca acesti bani asteapta sa fie absorbiti pe piata romaneasca in infrastructura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.