Valoarea profitului este de peste doua ori mai mare fata de estimarile initiale. "Magazinul din Romania se afla in primele 20 de magazine IKEA din lume in ceea ce priveste vanzarile si este comparabil cu orice alta unitate care functioneaza in Europa de Vest", a declarat Cornel Oprisan, directorul general al IKEA Romania, citat de Ziarul Financiar.

Peste 2,7 milioane de romani care au cumparat circa 11 milioane de produse, au trimis magazinul in top 20. Pe locul unu se situeaza magazinul din Chicago, care a obtinut anul trecut vanzari decirca 200 milioane de dolari, anunta Jurnalul National.

Potrivit Cotidianul, oficialii IKEA estimasera initial, vanzari de aproximativ 40 de milioane de euro. „Am atins 40 de milioane de euro in primele sase luni ale anului. Vinzarile din magazinul IKEA din Romania sunt comparabile cu cele din Italia, Franta, Germania, Austria, iar din punctul de vedere al profiturilor, operational suntem pe plus“, a mai declarat Corneliu Oprisan.

Citeste si:

Datele puse la dispozitie de retailer confirma ca din „totalul vanzarilor, ponderea produselor de mobilier a fost de 55%, restul de 45% fiind reprezentat de accesorii si decoratiuni”. Printre produsele preferate de romani in primul an se numara dulapurile din gama PAX (18.100 bucati vandute), sistemele de biblioteca BILLY (14.170) precum si fotoliile si canapelele EKTORP (1.900 de bucati). Accesoriile de bucatarie si de mobilier s-au vandut in peste 100.000 de exemplare, cele mai cautate fiind produsele din familia 365+. In medie, fiecare vizitator a cumparat de la IKEA 4 produse, pentru acestea platind putin peste 32 de euro, informeaza Gandul.