Investitiile anuntate de companiile energetice pentru producerea de energie electrica din surse eoliene insumeaza 1,5 miliarde de euro, potrivit lui Gabriel Baleanu, expert in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor.
“Exista interes foarte mare din partea investitorilor romani si straini in realizarea de investitii in domeniul energiilor regenerabile, indeosebi in cea eoliana. Investitori importanti precum grupul spaniol Iberdola, grupul Enel, dar si altii si-au anuntat intentia de a dezvolta proiecte in energie eoliana in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro” a spus Baleanu la un forum energetic.

LIMITA. Dintre companiile care au anuntat investitii in sectorul eolian se afla Electrica, Eviva, parte a grupului portughez Martifer, CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Verbund (Austria). Transelectrica, operatorul sistemului national de transport al energiei electrice, a anuntat recent ca a primit notificari pentru un total de 4.000 MW instalati in turbine. Compania a anuntat ca nu se pot prelua in sistem decat 1.500 MW, in conditiile in care Transelectrica spune ca a emis deja avize de racordare pentru o putere instalata de 900 MW, valoare ce se apropie foarte mult de limita maxima.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.