TAROM isi va asigura in acest an flota prin Astra-Uniqa, suma totala asigurata fiind de 452 milioane de dolari. Acesti bani servesc pentru asigurarea de tip CASCO a aeronavelor.

Limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane de dolari, a anuntat, ieri, Astra-Uniqa, informeaza Gardianul. Astra-Uniqa a castigat licitatia organizata de TAROM pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare Casco pentru aeronave civile si piese de schimb si de raspundere civila fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti. Concurenta la lictatie a fost reprezentata de Allianz Tiriac si Omniasig.

"Suma asigurata totala pentru asigurarea Casco a aeronavelor este de 452 de milioane de dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 de milioane de dolari. Liderul de reasigurare al contului Tarom este Global Aerospace Underwrinting Managers (GAUM), un puternic pool de reasigurare alcatuit din National Indemnity/Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo", a precizat asiguratorul, citat de Gandul.

Potrivit Ziua, contractul este incheiat pentru perioada 1 mai 2008 - 30 aprilie 2009, acesta fiind al doilea an consecutiv de colaborare cu Astra.

Evenimentul Zilei anunta ca prima de asigurare pentru perioada 1 mai 2007-30 aprilie 2008 se ridica la 6,98 de milioane de lei.

Flota Tarom este compusa din 18 avioane, 2 Airbus 318-111, 5 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700 si 7 AT42-500.

Jurnalul National relateaza ca un avion Boeing 737- 300 a fost avariat in data de 30 decembrie 2007, dupa ce a lovit o masina de intretinere aflata pe pista. Ancheta a aratat ca aeronava a fost autorizata sa execute manevrele de decolare fara a fi asigurata eliberarea pistei.

Astra a achitat 5 milioane de dolari, jumatate din valoarea daunei produsa avionului atunci, in luna februarie.

Tarom este detinut in proportie de 95% de catre Ministerul Transporturilor si este prevazut a fi scos la privatizare in perioada urmatoare. Compania a transportat anul trecut 1,69 de milioane de pasageri, mai mult cu 32,1% fata de 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.