Starea de incertitudine ce predomina in piata de capital romaneasca, fluctuatiile si evolutiile atipice ingreuneaza orice estimare pentru evolutia acestei saptamani. Analistii chestionati de Wall-Street au fost reticenti in a face estimari privind cursul ringului bursier din aceasta saptamana.

In continuare, miscarile burselor externe vor fi cele care vor crea si tendinta BVB, starea de asteptare continuand cel putin pana maine, cand se asteapta decizia FED privind dobanda de referinta. Pana la aparitia de vesti care sa directioneze spreun anumit trend, se asteapta volume reduse de tranzactionare si aceeasi nesiguranta.

Vestile sau datele care sa ofere o directive clara a burselor nu au aparut inca. Brokerii spun ca este dificil de estimat ce se va intampla in aceasta saptamana, deoarece, in ultima perioada, bursa a dat dovada de imprevizibilitate.

“Este greu de facut estimari pentru aceasta saptamana. Bursa are de ceva vreme o evolutie total atipica, nici nu se coreleaza, nici nu se decoreleaza. Totusi este important de vazut ca nu a coborat prea mult sub anumite nivele, exista oarecare forta de cumparare, dar BVB nu a reusit sa isi revina cat au revenit pietele externe”, ne-a declarat Adrian Simionescu, director la Vienna Investment Trust.

Lichiditatea ar putea creste in cazul unor miscari puternice ale burselor straine

“Pentru saptamana viitoare ne asteptam la continuarea volumelor de tranzactionare scazute, acestea putand creste considerabil doar in cazul in care pietele externe vor avea o volatilitate ridicata si vor aparea stiri noi in piata care sa poata duce la crearea un trend clar pe termen scurt. Tendinta de asteptare a investitorilor romani cred ca va fi vizibila si in perioada urmatoare, ordine mai mari in piata putand aparea doar in cazul unor miscari mai puternice ale pietelor straine”, crede Nicu Grigoras, broker la Intercapital.

Aceasta stare a bursei romanesti dureaza de la inceputul anului. Toate previziunile si estimarile facute de atunci au fost inlocuite de nesiguranta. Practic, nu exista date concrete care sa permita o anticipare sau sa indice cat va mai dura aceasta tendinta lateral. Ciclicitatea bursei sustine idea ca, la un moment-dat, trendul se va intoarce, dar niciun specialist nu poate spune cand va se va intampla acest lucru. “Este cea mai lunga perioada de scadere a a bursei romanesti, este evident ca undeva se va opri aceasta perioada, dar este greu de anticipat cand va fi acest lucru. In acelasi timp, este destul de greu sa fac o estimare pe termen scurt, pentru aceasta saptamana”, a mai explicat directorul Vienna Investment Trust.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.